Selasa, 11 Oktober 2011

Kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah

Memang sakit bila cinta yang kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yang bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja..tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

 1. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
 2. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.
 3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah mahluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
 4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK ,KHAS UNTUK DIRI KITA.
 5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar ALLAH MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa hadapan...
 6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
 7. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.
 8. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
 9. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah, supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA,dan meninggalkan laranganNYA..
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu menolak permintaan HambaNYA yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.4 ulasan:

 1. insyallahutaala.. lau Allah bg yang terbaik..??? kt mestilah bersyukurkn..

  BalasPadam
 2. btul 2..apa pun yg kita dpt kita wajib bersyukur :) sebab Allah dah tentukan yg terbaik untuk hambanya ^o^

  BalasPadam
 3. ye.. kte kena redha dgn semua ujian drpdnya..

  BalasPadam